Iğdır Meslek Yüksekokulu
Mayıs 23, 2012, 12:49:29 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Sorunlar için admin@igdirmyo.com adresine email atabilirsiniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: türk eğitim sistemi nasıl düzelir?  (Okunma Sayısı 2601 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
UyGaRs
Naylon Öğrenci
Atılgan öğrenci

Rep Sayısı: 23
Çevrimdışı Çevrimdışı

AKP'yi İSTEMİYORUZ

uygars-_-@hotmail.com
Site E-Posta
« : Ağustos 15, 2007, 02:11:41 ÖS »

Evet bu konuyu açıyorum çünkü ülkemizi sorunlarından biri eğitim sistemimiz. ben biraz bahsedeyim

Bilindiği üzere 8 yıllık zorunlu eğitim,ardından 4 yıllık bir lise eğitimi,öğrencilerin kabusu olan öss sınavı ve eğer şanslıysanız bir üniversite de okuma imkanı.

Aslında zorunlu eğitim çok güzel insanlar en azından 8 sene eğitim gormeli. ama şu varki 8 senelik eğitimde neler öğreniyoruz öğrendiklerimiz ne kadar faydalı yada öğretilenleri öğrenebiliyomuyuz. Öğrenciler ne kadar eğitime yönelmiş durumdalar.

mesela benim bu 8 yıllık eğitimde şunun yapılmasını isterim.

1- çocuklar daha erken yaşta okula başlamalı
2- herkes bilim adamı öğretmen doktor olacak diye bişi yok. çocuklar spora yöneltilmeli. en basit örnek olarak üç tarafımız denizlerle kaplı ve biz hiç bir olimpiyatlarda yüzmede herhangi bir başarı kaydedemedik.ama komşumuz yunanistan bunu çok iyi yapıyor.
3- eğitimde gerçekten eğitim esas alınmalı eğitim için eğitim değil.
4- uyu uyu yat yat yat uyu devri kapanmalı, uynama zamanı gelmiştir, benimsenmeli.. Ve gerçekten ülkeye yararlı nesiller yetiştirilmeli.
5- çocuklara fırsatlar verilmesi gerekiyor, onların neler yapabileceği gorulmeli..

bunlar devam eder,peki ya siz ya siz ne çözümler düşünürsünüz..

Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
gonca
FoRMuN ÇaTLaĞı
Atılgan öğrenci
*

Rep Sayısı: 57
Çevrimdışı Çevrimdışı

sana her kostugumda yıkılsamda askın omre bedel!!!

« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2007, 08:05:36 ÖS »

haklısın ama egıtım turkıyede baslı basına bır sorun zaten bu sorunun gıderılmesıde zamanla olcak bısey ama ınsallah en kısa surede duzelır ...

UyGaRs
Naylon Öğrenci
Atılgan öğrenci

Rep Sayısı: 23
Çevrimdışı Çevrimdışı

AKP'yi İSTEMİYORUZ

uygars-_-@hotmail.com
Site E-Posta
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2008, 01:43:08 ÖÖ »

bir üniversite forum sitesinde eğitime yorum bir benden ve goncadan geliyorsa bu sorun çok devasal boyutlara gelmiş demektir...

Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.042 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu