ByResul
Hayal Gözlüm
Administrator
Atılgan öğrenci
Rep Sayısı: 93
|
 |
« : Nisan 12, 2007, 11:53:25 ÖS » |
|
 1945 Iğdır doğumluyum. İlkokulu, ve ortaokulu Iğdır'da okudum. Lise tahsilimi Ağrı Naci Gökçe Lisesi'nde yaptım. Yüksek öğrenimimi Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde, yüksek lisansımı aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Halk Edebiyatı dalında tamamladım. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora çalışmam devam etmektedir.
Kamudaki ilk görevime Iğdır Lisesinde edebiyat öğretmeni olarak 1971-1972 Öğretim yılında başladım. Sonra Balıkesir Necati Eğitim Fakültesine atandım. 1985'ten 1991'e kadar Kars Milli Eğitim Müdürlüğünde bulundum. 1991'den sonra Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünde Türk Dili okutmanlığına geçtim. Üniversitemizin 1995 haziranında Iğdır da açmayı planladığı Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne atandım. Halen Türk Dili Öğretim Görevlisi ve Yüksekokul Müdürü olarak görevimi yürütmekteyim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
YaLNiZKRaL
<- BeYNaVa GeDe ->
Administrator
Atılgan öğrenci
Rep Sayısı: 287
<= O $!Md! @SK€R =>
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2007, 12:32:03 ÖÖ » |
|
cok sınırlıdır ama severım edebıyat dersımıze gırıyoo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gurkan
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2007, 01:26:00 ÖS » |
|
Valla azerilerde biz söz vardır (Gurdun zehmi ağır olarmış) aynen 
|
|
|
|
|
|
Getme kimsesizem men, qal sene qurban Ömürlüq hemdemim ol sene qurban Menle shirin danish, menle shirin gül Elensin lebinden bal sene qurban Getme uzaqlara qal, qal sene qurban Bu dilsiz agizsiz lal sene qurban
|
|
|
|
dejavu_76
|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2007, 03:34:13 ÖS » |
|
çok iyi bir hoca disiplinli derside iyi anlatıyor şimdilik bu kadar
|
|
|
|
|
|
Gerçekleri Tarih Yazar; Tarihi de GaLaTaSaRaY...
by_dejavu_manyak_76
|
|
|
|
UyGaRs
|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2007, 03:47:45 ÖS » |
|
arkadaşlar turgut hocamız kişilgi ile ve öğretmenliği ile gerçekten çok mükemmel bir insan bi hikayem var turgut hocamla anlatcam  2004 senesinde okula yeni başlıoruzz ilk dersimize girdik t.dili . yoklama yapıo ismimi okudu sonra sen dersten sonra yanıma gel dedi gittim oglum maddi manevi ne sıkıntın varsa yanıma gel dedi iyi hocam dedim gittim o yılın sonunda beni devamsızlıktan bıraktııı..
|
|
|
|
|
|
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|
belqin
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 16, 2007, 03:50:23 ÖS » |
|
arkadaşlar turgut hocamız kişilgi ile ve öğretmenliği ile gerçekten çok mükemmel bir insan bi hikayem var turgut hocamla anlatcam  2004 senesinde okula yeni başlıoruzz ilk dersimize girdik t.dili . yoklama yapıo ismimi okudu sonra sen dersten sonra yanıma gel dedi gittim oglum maddi manevi ne sıkıntın varsa yanıma gel dedi iyi hocam dedim gittim o yılın sonunda beni devamsızlıktan bıraktııı.. valla ben bu hikayenden bir şey anlamadım anlayan var mı acaba? İsminle ilgili bilmediğimiz bnir şey mi var 
|
|
|
|
|
|
Mantık sizi A'dan B'ye götürür, hayalgücü ise her yere. Albert Einstein
|
|
|
|
UyGaRs
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 16, 2007, 03:51:48 ÖS » |
|
yani anlayın kişiliğini torpil yookkk derse devam etmezsen bırakırımm
|
|
|
|
|
|
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|
belqin
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2007, 03:54:02 ÖS » |
|
yani anlayın kişiliğini torpil yookkk derse devam etmezsen bırakırımm
hıı yani sen torpil yaptırabilecek kapasitede bir insandın öyle mi  maddi ve manevi demiş zaten adam sözüyle çelişkiye girmemişki gayet normal..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
UyGaRs
|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 16, 2007, 03:57:40 ÖS » |
|
ben o okulda torpilin rn buyugunu bile patlatabilir biriydim de beni tanıyanlar bilir torpil olayını sevmem sevmedim..onun içinde ogünden sonra turgut hocanın odasına bir kere bile girmedim.
ayrıca bi çelişki olması mı lazım çelişki aramak için yanlış yeri seçmişinn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
soresyektas
Özgür Moderator
Atılgan öğrenci

Rep Sayısı: 24
Her Biji
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2007, 04:02:17 ÖS » |
|
iyi bir hocadır tecrübelerinden çok şey öğrendim....benim de bir anım war hocamızla...ilk türk dili dersi we ben yeni gelmişim memleketten we20 küsür saatlik bir yolculuktan sonra derse giriyorum anfide...ders başladı bende önde otururken ayağımı anfiye doğru uzattım...bana dediki oo yerinizde çok rahat bende dedimki hocam 20 küsüsr saatlik yoldan geldim we derse girmek istedim,sen benim kim olduğumu biliyormusun dedi,bende ewet diyince tamam bir daha böyle oturma dedi. bir adımla ilgili bir olay yaşamıştım..adımın anlamını sordu bende dewrim dedim,o da bana deil dedi,bende kendisine ispatlayabilirim dedim we konu kapandı....böyle iyi bir insandır müdürümüz ....
|
|
|
|
|
|
PAYLAŞMAK İKRAMIMIZ OLSUN..
|
|
|
|
belqin
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2007, 04:08:57 ÖS » |
|
iyi bir hocadır tecrübelerinden çok şey öğrendim....benim de bir anım war hocamızla...ilk türk dili dersi we ben yeni gelmişim memleketten we20 küsür saatlik bir yolculuktan sonra derse giriyorum anfide...ders başladı bende önde otururken ayağımı anfiye doğru uzattım...bana dediki oo yerinizde çok rahat bende dedimki hocam 20 küsüsr saatlik yoldan geldim we derse girmek istedim,sen benim kim olduğumu biliyormusun dedi,bende ewet diyince tamam bir daha böyle oturma dedi. bir adımla ilgili bir olay yaşamıştım..adımın anlamını sordu bende dewrim dedim,o da bana deil dedi,bende kendisine ispatlayabilirim dedim we konu kapandı....böyle iyi bir insandır müdürümüz ....
anıların güzelmiş doğrusu  ben o okulda torpilin rn buyugunu bile patlatabilir biriydim de beni tanıyanlar bilir torpil olayını sevmem sevmedim..onun içinde ogünden sonra turgut hocanın odasına bir kere bile girmedim.
ayrıca bi çelişki olması mı lazım çelişki aramak için yanlış yeri seçmişinn
yani zaten adam sana torpil yaparım gibi bişe kastetmemiş maddi manevi her konuda yanıma gel demekle...bildiğimiz gibi de çelişkinin kelime manası=zıt olan şeyler yani adamın dediği ile yaptığı tutuyor ben de onu dedim birşey aramadım ki sözünde 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
UyGaRs
|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2007, 04:14:49 ÖS » |
|
anlatmak istedigi ile kastetme konusu guzel oldu işte dedigim de bu anlatmak istediği onemli hiç tanuımadıgım ve hayatımda ilk kez gordugum biri bana nasıl bir manevi destek sunabilir ki..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
кαя∂ιηαℓℓєя ℓσя∂υ
|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 01, 2007, 09:42:21 ÖÖ » |
|
Arkadaşlar anlatmıştı: Hocamız bir sınavında bir parça verip; noktalama işaretlerini boş bıramış, bu kısmını öğrencilerin doldurmasını istemiş, öğrencilerden bir uyanıkta gidip o parçanın altına tüm noktalama işaretlerini yazıp; altınada şu notu düşmüş, -"Hadi bakalım marş marş yerlerinize..." Bu yaklaşım tarzı Hocamızın hoşuna gitmiş ve arkadaşımızı dersten geçirmiş... 
|
|
|
|
|
|
Fânîyim, fânî olanı istemem; âcizim, âciz olanı istemem. Ruhumu Rahmân'a teslim eyledim, gayrı istemem. İsterim, fakat bir yâr-ı bâkî isterim. Zerreyim, fakat bir şems-i sermed isterim...
|
|
|
|
|
|
кαя∂ιηαℓℓєя ℓσя∂υ
|
 |
« Yanıtla #14 : Temmuz 01, 2007, 09:51:44 ÖÖ » |
|
Ben senin bu arkadaşını tanıyom ama... 
|
|
|
|
|
|
Fânîyim, fânî olanı istemem; âcizim, âciz olanı istemem. Ruhumu Rahmân'a teslim eyledim, gayrı istemem. İsterim, fakat bir yâr-ı bâkî isterim. Zerreyim, fakat bir şems-i sermed isterim...
|
|
|
memocan
Mezun
Atılgan öğrenci

Rep Sayısı: 20
İNSAN DİLİNİN ALTINDA SAKLIDIR
|
 |
« Yanıtla #15 : Temmuz 01, 2007, 03:33:58 ÖS » |
|
öncelikle şunu merak ettim Turgut Hocanın özgeçmişini nereden biliyorsunuz nasıl elde ettinizde burada sundunuz kendisiyle bir röportaj yapmış gibi olmuş bence  ama güzel bir röportaj Turgut hoca bence çok sinirli değil aksine. Onu anlamak belki zor ama anladıktan sonra her şey çok kolay derside bence hiç sıkıcı değil aksine. Konuşurken kelimerini seçer ve tane tane konuşur bir edebiyatçı olduğu çok beli konuşmasından kızdığı konularda var tabi ama haklı yere en çok kızdığı şeylerden biride bir başkasının yerine imza atılması bir kere 2.ders imza attırmayacam isteyen gidebilir dedi ve sınıfın yarısı gitti yarısı kaldı Hocamızda sizler gitmediniz demek ki benim dersimi dinlemek istiyorsunuz dedi çok duygulanmıştı bizi de duygulandırdı tabi
|
|
|
|
|
|
HER YÜRÜYEN VARAMAZ AMA;VARANLAR ANCAK YÜRÜYENLERDİR
Dilin Söylediğini Herkes Anlar Ama Gözleri Sadece Sevgiyi Bilen Hisseden Anlar
|
|
|
ByResul
Hayal Gözlüm
Administrator
Atılgan öğrenci
Rep Sayısı: 93
|
 |
« Yanıtla #16 : Temmuz 01, 2007, 04:05:47 ÖS » |
|
evt memocan bu bir röpörtaj ama ben yapmamışım.. bu özgeçmiş alıntıdır... bizimde edebiyat dersimize giriyordu gerçekten değeri ölçülmez bi hocamız 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
кαя∂ιηαℓℓєя ℓσя∂υ
|
 |
« Yanıtla #17 : Temmuz 01, 2007, 04:19:20 ÖS » |
|
öncelikle şunu merak ettim Turgut Hocanın özgeçmişini nereden biliyorsunuz nasıl elde ettinizde burada sundunuz kendisiyle bir röportaj yapmış gibi olmuş bence  ama güzel bir röportaj Turgut hoca bence çok sinirli değil aksine. Onu anlamak belki zor ama anladıktan sonra her şey çok kolay derside bence hiç sıkıcı değil aksine. Konuşurken kelimerini seçer ve tane tane konuşur bir edebiyatçı olduğu çok beli konuşmasından kızdığı konularda var tabi ama haklı yere en çok kızdığı şeylerden biride bir başkasının yerine imza atılması bir kere 2.ders imza attırmayacam isteyen gidebilir dedi ve sınıfın yarısı gitti yarısı kaldı Hocamızda sizler gitmediniz demek ki benim dersimi dinlemek istiyorsunuz dedi çok duygulanmıştı bizi de duygulandırdı tabi Bu özgeçmiş bizim okulun resmi web sitesinde yayınlanıyor... Ordan alıntıdır... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
domino
Moderator
Özgür öğrenci

Rep Sayısı: 4
|
 |
« Yanıtla #18 : Temmuz 12, 2007, 01:10:29 ÖÖ » |
|
Iğdırda tanıdığım 65 yaşında bi amca vardı,kendisinin lisede öğretmeni Turgut Hocaymış duyduğumda biraz afalladım ama sayın hocam umarım en kısa zamanda görevinizi bitirir dinlenmeye çekilirsiniz.İthalatların dersinde biz 1900 kaç yılındayız çocuklar dediğinizi unutamıyorum 
|
|
|
|
|
|
There are no stupid questions, just stupid people
|
|
|
Pusat
Özgür Moderator
Özgür öğrenci

Rep Sayısı: 29
BKAS
|
 |
« Yanıtla #19 : Ağustos 08, 2007, 08:09:27 ÖS » |
|
beni hiç sevmezdi.mezun oldum kurtuldum.beni okulun bahçesinde ne zaman görse dersin yokmu senin derdi.bende var derdim hadi dersine derdi.bende yukarı çıkardım tuvalette biraz beklerdim.ondan sonra okulu terk ederdim.bi arada sınavı olmayanı dışarı çıkarıyodu.benim sınavım ola ola arada kaynadım benide çıkarmıştı...ayda yılda bi sınav için okula gelmiştim.onada giremedim..... 
|
|
|
|
|
|
  ....Ailesi, Başbuğumuza "ALİ ARSLAN" ismini verir...Annesinin adı Fatma Zehra Hanım, babasının adı Ahmet Hamdi Beydir. Başbuğ, 4 yaşındayken Lefkoşe'de Sarayönü İlkokul'una gönderilir. Ardından gelen Rüştiye yıllarında (ortaokul) bir çok değerli hocalarından Türklük ve Türkçülük hakkında feyz alır. Hocalarından Osman Zeki Bey, Başbuğumuzun ismini ortaokul yıllarında "Alparslan" olarak değiştirir....
|
|
|
gonca
FoRMuN ÇaTLaĞı
Atılgan öğrenci
Rep Sayısı: 57
sana her kostugumda yıkılsamda askın omre bedel!!!
|
 |
« Yanıtla #20 : Eylül 14, 2007, 03:32:23 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
komurcu
Mezun
Aşmış öğrenci

Rep Sayısı: 1
|
 |
« Yanıtla #21 : Ekim 15, 2007, 02:01:01 ÖS » |
|
turgut hocayi bana en iyi animsatan cumlesi su olurdu heralde
"birisi fino kopegini sinifta birakmis"
hala bu cumleyi soyluyormu bilmem ama benim donem arkadaslar iyi hatirlarlar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dusdenizi
Qzℓєм
Mezun
Atılgan öğrenci

Rep Sayısı: 56
Aℓℓαнιм ѕєη вєηι вαηα вιяαкмα...
|
 |
« Yanıtla #22 : Ekim 15, 2007, 02:37:58 ÖS » |
|
turgut hocayi bana en iyi animsatan cumlesi su olurdu heralde
"birisi fino kopegini sinifta birakmis"
hala bu cumleyi soyluyormu bilmem ama benim donem arkadaslar iyi hatirlarlar...
hala söylüyomu bilmem ama bizim derslerdede başkasının yerine imza atanlara fino dediğini hatırlıyorum kimseden çıt çıkmamıştı bu laf üzerine
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SiTeM_49
Ermiş Öğrenci

Rep Sayısı: 74
..TaM DüNe aLıŞtıK DeRKeN BuGüN oLDu..!!
|
 |
« Yanıtla #23 : Ekim 31, 2007, 11:29:50 ÖS » |
|
.. şoreş isminin anlamı konusunda sana katılıyorum ama çok ilginç bişey okudum sen ondan ne kaptınki_?_ sana bişey söyleyeyim zoruna gitmesin.. senin daha çokkk tecrübeye ihtiyacın var.. ona göre ayık ol..
|
|
|
|
|
|
- iNsAnLaRı YaŞLaNdıRaN YaŞaDıĞı YıLLaR DeĞiL eRiŞeMeDiĞİ aRzULaRdIr..
|
|
|
|
AyhanAcar
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #24 : Kasım 11, 2007, 12:32:05 ÖS » |
|
Sınıfa girdiğinde ayağa kalkılması gerektiğini söylerdi tabiki saygı için yapardı bunu ben şahsen bilgisine hep saygı duydum ama bir saygı beklentisi içersinde olmasına anlam veremedim.Disiplin onun için çok önemliydi ve bunu çatık kaşlarla çözerdi benden soran gören varmı bilmiyorum ama ben onu hiç gülerken görmedim.Okulda problem olmasından nefret ederdi çünkü sorumluluk sahibi biriydi tabi bizim arkadaşlarda problem için elinden geleni yapardı :)O okulun ilk eylemi yani YÖK'ü protesto eyleminin olduğu gün eylemi yapan arkadaşlarımızı öldüreceğini düşünmüştüm  gençtik bir çoğumuz Fatih'in İstanbul'u feth ettiği yaştaydık ve en az onunkadar birşeyleri değiştirebileceğimizin inancındaydık sadece şunu bilmiyorduk Fatih bir padişah biz ise halktık ve bizim ailede padişahlık babadan oğula geçmiyordu.Şimdi bakıyorumda YÖK'ü protesto eden bu gençlik o dönem belki hata yaptı ama bu konuda YÖK'ün hiç mi suçu yok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|