Dj_MuRRY
Bırak gitsin..dönerse senindir
Atılgan öğrenci

Rep Sayısı: 9
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي
|
 |
« : Şubat 19, 2007, 04:35:24 ÖS » |
|
Bır gün gelir. bir insanı paylaşmak için yaratıldığını anlarsın. o insan yaşamna girer, kalbine, düşüncelerine, diline girer. her şeyde onun iyiliği ve güzelliği için çırpınır durursun. öyle bir savaşa girersin ki o insan için. çünkü kendini paylaşmaz, sadece onu paylaşmak istersin. çünkü senin paylaşımın söz konusu değildir. bu aklına bile gelmez. o insanı paylaşmak için, o insan için göndermiştir seni tanrı. ve sen dönüp dolaşırsın o insanın kalp çemberinde, gönül evinde. tek istediğin odur, ama bunu asla kendin için istemezsin; o insan için istersin. ve senin uğruna ölebileceğin o insan farkına varmaz senin. sense görmezsin bunu. aldırmazsın ona. elinden geldiği kadar yaşamaya çalışırsın o insanı. o insan görmez seni. görmez, görmez, görmez... öyle çok görmez ki seni, Bırakıp gitmek zorunda kalırsın onu. farkına varmadığı gibi senin etrafında olmanı da garipser, senin onu yaşamana engeller koyar. seni ona terk etmeye zorlar. her haliyle. sen ölürsün. ölüp ölüp dirilirsin o zaman. kendinle savaşım içindesindir. ona en iyisini veremediğin için gücenirsin kendine. tanrı'ya yalvarırsın o insan için. acılarını yüklenirsin o insanın. ama o insan acılarını yüklendiğini bilmez, kendi acılarında boğulup daha çok acı verir sana. ve o kadar çok kapar ki kapılarını sana sen onu Bırakmak zorunda kalırsın en nihayetinde. ve evet terk etmek dışında bir şey yoktur sana düşen. bir şeyin farkında değilsindir. o insana veremeyişinde boğulup kahrolurken, o insan sana dönmeye başlamıştır. ve bir gün terk edip gidersin onu. belki de senin terk edip gittiğin gün o seni aramaya başlamıştır. ve seni aradığı gün yanında bulamadığı için kahrolur, kızar insanlara. "ışte sen de onlardansın. sen de Bırakıp gittin. hepiniz aynısınız" deyip küser insanlara. oysa durumu bu konuma getiren tek şey onun seni zamanında görmemesi, gözlerini kapaması ve seni yanında istememesidir... evet o insan terk edildiği için kahrolur ama bilmediği şey gidenin, terk edenin beraberinde götürdüğü kahırdır. asıl o giden senin mutluluğun olmadığı için nasıl cebelleşmektedir kendisiyle bilmezsin. senin onu görmemen onun için ne acıdır. ve seni ardında Bıraktığı için nasıl acı çeker bilmezsin. evet yalnız terk edilenler değil terk edenler de acı duyarlar... hatta belki daha çok acı duyarlar. ve sen sevgili... sen beni terk etmeye mecbur ediyorsun. öyle çok yorgun düştüm ki seni ararken. evet hayatımı ve canımı koymuştum senin yoluna. sense dönüp gittin. sustun. seni paylaşmak için gönderildiğimi görmedin bile. ben seni her halinle, her şeyinle sevmiştim. ama biliyorum. gideceğim. beni bunu yapmak zorunda Bırakacaksın. biz bir olmayacağız. ve buna sen engel olmuş olacaksın. gideceğim ama sanma ki sensiz gideceğim. seni kendimle birlikte götüreceğim. ve yaşayacağım her anımda senle olamadığım için acı duyacağım. öylesi bir acı olacak ki bu, ölüp ölüp dirileceğim bunda. ve sen bilmeyeceksin. belki de sen içinde "o herkes gibiydi. terk etti beni" diyeceksin. ben seni terk etmedim. ben seni seninle Bıraktım yalnızca... acı duyuyorum çünkü ben senin ikinci senin olamadım. seninle olmayı beceremedim. sendin bana kendini yasaklayan... şimdi sensiz ne mi yapacağım. seni var olduğundan daha çok seveceğim. evet vazgeçmeyeceğim sevdamdan. terk etmiş olsam bile, Bırakıp gitsem bile vazgeçmeyeceğim... biz bir olamayacağız biliyorum. çünkü bunu istemiyorsun...
öyleyse gıdıyorum ben...gıdıyorum
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 13, 2007, 08:03:04 ÖS Gönderen: Dj_MuRRY »
|
|
İMKANSIZ AŞKLARDAN SENİ SEVDİM
BEN İMKANSIZ AŞKLARIN YIKILMAZ DUVARLARIN SARSILMAZ KRALIYIM
Eskiden bana hayat acımasız derlerdide gülerdim...Şimdi hayatın acımasızlığına ağlıyorum ben...):
SULAR NE KADAR DURGUN OLSADA AKMAYA GÜNEŞ NE KADAR KIZGIN OLSADA BATMAYA GÜNLER NE KADAR ZALİM OLSADA GEÇMEYE MAHKUMDUR
|
|
|
|
|
ByResul
Hayal Gözlüm
Administrator
Atılgan öğrenci
Rep Sayısı: 93
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2007, 08:03:13 ÖS » |
|
ilk olarak hayırlı olsun kanka....olsunn ama bu laflar sana yakışmaz bee kanka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
YaLNiZKRaL
<- BeYNaVa GeDe ->
Administrator
Atılgan öğrenci
Rep Sayısı: 287
<= O $!Md! @SK€R =>
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2007, 08:04:44 ÖS » |
|
abı gunlugun hayırlı olsun ılk oncelıkle...kendını fazla uzuyosun uzme kendını bosver abı sıkma canını 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2007, 09:51:26 ÖS » |
|
ey Elazığ ! ne kaldı alacağın benden…neye yarar tüm sokakların boş şimdi o yokken… onu benden aldın!...sana yenildim bir günahkar yüzünden…verme istemem!..bırak!...üstü kalsın!...alacağım yok senden! adını yazdım ya derinlerime… unutmak ölüm… an gelir ağlarım ikimizin yerine… bedenin toprağım olsun… bırakıp gidersen azap düşlere… ben böyle değildim!...söyle kader! nasıl bakarım ona! acılar çıkar, her kaçtığımda bir sevda sancısında!...affet!...kayıp şehrimde mahcubum aşkına…affet! gidemem!...ölümüne yazgın olsam da! geceler uzuyordu ya saçlarında… unutamadım… onu yazdım son mektuba… vedasız sonlar vardı ya…. unutmadım… sebepsin kuruttuğum gözyaşına… bugün ağlamayacağım…seker kız…sen adıma tövbeler yaktın! olmadın ya her gece!...ben seni damla damla gözlerimden attım!...ölümdür bende! sensizliği yaşamak, ama seninle! canımsın! sonlar dinmez kederde!...gördüm ya seni!... kaybolsam da gözlerinde!… yemin olsun sevdama! hazırım bir kere daha ölmeye!...seninle! aşkın bedel nakd-i ömrüme… dayanamam… giderim buralardan yoksan bende… seni sensiz yaşamak çareyse… bırakma… tek tesellim ölümdür… senden öte… ey Elazığ l! ne kaldı alacağın benden…neye yarar tüm sokakların boş şimdi o yokken… onu benden aldın!...sana yenildim bir günahkar yüzünden…verme istemem!..bırak!...üstü kalsın!...alacağım yok senden! adını yazdım ya derinlerime… unutmak ölüm… an gelir ağlarım ikimizin yerine… bedenin toprağım olsun… bırakıp gidersen azap düşlere… ben böyle değildim!...söyle kader! nasıl bakarım ona! acılar çıkar, her kaçtığımda bir sevda sancısında!...affet!...kayıp şehrimde mahcubum aşkına…affet! gidemem!...ölümüne yazgın olsam da! geceler uzuyordu ya saçlarında… unutamadım… onu yazdım son mektuba… vedasız sonlar vardı ya…. unutmadım… sebepsin kuruttuğum gözyaşına… bugün ağlamayacağım…Yılmazım…sen adıma tövbeler yaktın! olmadın ya her gece!...ben seni damla damla gözlerimden attım!...ölümdür bende! sensizliği yaşamak, ama seninle! canımsın! sonlar dinmez kederde!...gördüm ya seni!... kaybolsam da gözlerinde!… yemin olsun sevdama! hazırım bir kere daha ölmeye!...seninle! aşkın bedel nakd-i ömrüme… dayanamam… giderim buralardan yoksan bende… seni sensiz yaşamak çareyse… bırakma… tek tesellim ölümdür… senden öte…
|
|
|
|
|
|
Eskiden bana hayat acımasız derlerdide gülerdim...Şimdi hayatın acımasızlığına ağlıyorum ben...):
SULAR NE KADAR DURGUN OLSADA AKMAYA GÜNEŞ NE KADAR KIZGIN OLSADA BATMAYA GÜNLER NE KADAR ZALİM OLSADA GEÇMEYE MAHKUMDUR
|
|
|
ByResul
Hayal Gözlüm
Administrator
Atılgan öğrenci
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2007, 09:55:54 ÖS » |
|
kanka akşam akşam ağlattın vallah :'( :'( :'( :'( :'( :'(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
YaLNiZKRaL
<- BeYNaVa GeDe ->
Administrator
Atılgan öğrenci
<= O $!Md! @SK€R =>
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2007, 09:56:21 ÖS » |
|
KANKA AGZINA SAGLIK COK ÖZLU KELIMELER KULLANMISSIN
ANLASILAN HAYATTAN BIKMISSIN
BOSVER KANKA OLMUYOSA OLMUYODURR TAKMA KAFANA COK YIPRATMA KENDINI
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2007, 10:00:11 ÖS » |
|
ben daha her hafda yazrım kankalar cunku cunku bır sozum var allahıma onu aladatmaycagıma onun ustune sevmeyeceyımı ve yemını tuturoum onu kaybettim ve hayatımıda kaybettim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2007, 10:42:41 ÖS » |
|
Ne güzeldir birine ' İyi ki Varsın' Diyebilmek.. Bu ' biri' hayatınızdaki o boşlukta iyilerin derinliğini bırakmıştır.Bıraktığı derinlik de, devamında iyi damlalarını ardından getirmek de gecikmeyecek ve 'İyikiler' denizini oluşturacaktır. Bu deniz berraktır.Ayaklara batacak çakıldan ıraktır. Ne kadar derine giderseniz gidin denizin dibi aynı mavilikte olacaktır. Bu deniz sukundur.Sizi fırtınalarında savurmaz. Başka denizlerdeki fırtınaların önceden habercisidir. Onu izlerken dalıp gidersiniz hayallere, ama şu anki gerçeklerle.. Bu deniz Filizdir.Yeşilinin taze kokusu,yeni doğuşların müjdesidir. Emekle beslenir,meyveleri cesit cesit renk renkdir. Bu deniz paylaşımdır. Lokman ağzındayken, kursağı boş olanları dusunmektir. 'Ne fark eder ki' deyip gecmemektir.Binlerce deniz yıldızı sahile vurduğunda,'hangi birini okyanusa geri göndereceğiz' dememektir. Bir tanesi icin bile cok sey fark ettigini bilmektir..
Bu deniz ' Sevgi' dir.. Her harfinin hakkını vererek söylemek,değerini bilerek yaşamaktır. Sozde degil Ozde Sevmektir... Bu gün kaç kişiye ' İyi ki Varsın ' dediniz.. Hayatlarımıza zaman eklenirken,Zamanlarımıza hayat eklemeyi unutmayalım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 31, 2007, 10:53:26 ÖS » |
|
Zamanda bir dosttu yalnızlık.. Artık sokakta yabancıyız seninle yalnızlığım.. Kırgın bir dost gibi.. Ayrıldık seninle.. Aramadım seni..sormadım.. vefasız olduğum söylenemez.. lakin aramadıysam,sormadıysam kendinde bul suçu.. Sardın zamanlarımı adınla.. Belki bir dosttun zamanla.. yalnızdım adın gibi ve seninleydim.. Öyle bir sarılışın vardı ki bedenime.. Hayallerimde bile yalnız bırakırdın beni.. Adını açmak zor.. Yalnızlıktın ve uzun bir süre vazgeçilmezimdin.. Şimdi vazgeçtiğim.. Gittin.. Şimdi yanımda sevdiğim.. Karanlık sokaklarda çıldırmışcasına.. Arıyorsun beni.. ben yokum dostum.. değilim yalnız,değilim mutsuz.. Biz artık yabancıyız.. Ve artık adın gibi yalnızsın.. yalnız..Dj_MuRaT
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2007, 11:07:44 ÖS » |
|
yaLnız bırakıLmıştı yaLnızLık... InsanLarın her zaman uğrayacağı fakat hep terkedeceği bir duyguydu.. oysa tek istediği birinin onu bu haLiyLe biLe kabuLLenmesiydi. SuçLuydu bunun için herzaman suçLu ve herzaman terkediLEcek bir duyguydu. Ama varoLuşunun sebebini biLemiyordu insaLar bir biLseLerdi sevecekLerdi onu, oda bunu anLatmaya çaLıştı miLyonLarca yıL boyunca. Ama yaLnız bırakıLmıştı yaLnızLık. Senin, onun, benim veya bizim tarafımızıdan... __________________ Bu şehri ebediyen terk edip giderken, bana söylediğin o son sözde saklı olmayacaktı hayatımızın gerçeği: 'Hayatın kuralları derdin hep, biliyor musun, bu hayatta hiçbir şeyi başaramadım ben...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2007, 11:11:02 ÖS » |
|
 Sen, yalnızlığa inat bütün bir geceyi, sevgilinin düşüyle geçirebilir misin? Gelmeyeceğini bile bile, sanki her an kapıdan girecekmiş gibi gözünü kırpmadan sabaha kadar bekleyebilir misin? Bugüne kadar ne yaşadıysan yaşadın. Bunların hepsinden sıyrılıp, özünü asla yitirmeden yeni bir kimlikle başka dünyalar kurup yeni hayatını mutlu kılmak için uğraşabilir misin? Yağmurun altında aklında sevgilin, dudağında onu anlatan bir şarkıyla mırıldanarak saatlerce yürüyebilir misin? Oysa herkes kaçmaktadır yağmurdan. Seni ıslatanın aslında yağmur değil aşk olduğunu anlayabilir misin? Yüreğini cesurca açıp, bazen ağlamayı, bazen ümitsizce beklemeyi, bazen öfkelenmeyi ve herkesin huzurlu olarak nitelediği sakin, beklentisiz, sürprizlere kapalı hayatını terk etmeyi göze alabilir misin? Nefes almanı zorlaştıran, yüreğinin yerinden fırlayacak gibi çarpmasına neden olan, hoş ama zaman zaman da sıkıntı verici o heyecanı, saklamaya ya da azaltmaya çalışmadan her zaman taşıyabilir misin? Özlemin, küçücük bir kordan, kentleri yakacak kocaman bir yangına dönüşmesine izin verebilir misin? Elde ettiğin her şey senin olsun. Sen yarın için hayal kurabilir misin? Arzuladığın sevgiliye kavuşmanın hayalini kurmaya cesaret edebilir misin? Bunu yaparken bazılarının sana "aptal" deme riskini göze alabilir misin? Hiçbir şey düşünmeden, sadece o anı yaşayıp yüreğini, beynini, bedenini coşkunun ve hazzın kucağına teslim edebilir misin? Nerede olduğunu, kim olduğunu, kimlerle olduğunu unutup, sıyrılıp kaygılardan dans edebilir misin saatlerce? Hem kendini hem sevgilini hatalarıyla, değiştirmeden kabul edebilir misin? Her güne yeni bir isim verip başka başka anlamlar katabilir misin? Hiç kimsenin görmediği güzellikleri fark edebilir misin? Ruhuna ihanet etmeden, sadece yüreğinin sesini dinleyerek ve yüreğin sana "o" dedikçe onun izinden gidebilir misin? Söyle, sen gerçekten bana aşık olabilir misin ..?  __________________
|
|
|
|
|
|
|
|
|
YaLNiZKRaL
<- BeYNaVa GeDe ->
Administrator
Atılgan öğrenci
<= O $!Md! @SK€R =>
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 31, 2007, 11:13:25 ÖS » |
|
emegıne agzına saglık kanka superr 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ByResul
Hayal Gözlüm
Administrator
Atılgan öğrenci
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2007, 11:15:53 ÖS » |
|
kanka şunu unutma dostun herzaman dosta ihtiyacı olur o yüzden herzaman yanındayımm...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 31, 2007, 11:34:14 ÖS » |
|
Her sabah hüzünle karışı bir umut var içimde. Sensizliğin hüznünü, yeni bir günün seni getirmesi umuduyla bastırıyorum. Her doğan gün yeni bir umut, yeni bir arayış benim için. Belki sana kavuşacağım ana bir gün daha yaklaşıyorum, bugün değilse yarın... Kim bilir belki de yanlızca kendimi avutuyorum. Gittiğinden beri hep yanlızlık şiirlerine takılır gözüm. Bir başıma değilim, sensizlikten yanlızım. Terk edilip gitmek en çok nasıl koyar insana bir ben bilirim. Gitmelerin, gidenlerin arkalarında bıraktığı çaresizlikleri, en koyu özlemleri... Senin gidişin de ateş gibi çöktü yüreğime. Hiç bir yağmur yetmedi içimdeki hasret ateşi küllendirmeye. Hiçbir sevgi yetmedi senin özlemini gidermeye. Ben her sabah beni sana götürecek yollarda yürüdüm, Senin duyacağın sarkıları söyledim yanlızca. Ve gelmeyişinin her akşamında aslında doğduğunu hiç anlamadığım güneşle Beraber ben de battım bir kez daha... Geceleri hep uyudum, uyudum; Gün boyu hasretini rüyalarımda biraz olsun giderebilmek için. Her şeye iyi gelen, yaraları iyileştiren zaman hiç bu kadar acıtmamıştı yüreğimi. Bin bir umutla sarıldığım sabahlar artık hiç doğmaz oldu. Benim günün de gecem de karanlık şimdi. Ne ay uğruyor gecelerime, ne sana benzettiğim yıldızlar parlıyor. Elimde kaldı umutlarım... Sensizlik öyle kötü bir yara oldu ki artık, içimde öyle bir yara açtın ki, bir gün Olurda geri dönersen kendi yaptığın boşluğa sende yetmeyeceksin. Orası hep bomboş, paramparça kalacak. Büsbütün cam kırıklarıyla kaplı kalbim. Ne zaman seni düşünsem, seni hatırlatacak en ufak bir görsem o kıraklarla dolu Yerim batmaya başlıyor yüreğime. Artık sabahları yanlızca hüzünle uyanıyorum. Hiçbir şey beklemiyorum günden, seni bile... Varlıqında sensizliqi ya$amaktansa içimdeki bo$luklarla kIrIklarla, bo$ umutlarImla Sensizken alI$IrIm, al$maya çalI$IrIm yokluquna...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2007, 11:35:11 ÖS » |
|
sagol kanka bende oyle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ByResul
Hayal Gözlüm
Administrator
Atılgan öğrenci
|
 |
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2007, 11:36:03 ÖS » |
|
bu arda avatarın nasıl oldu beğendin mi ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #16 : Mart 31, 2007, 11:43:10 ÖS » |
|
Gittiğinden beri hep yanlızlık şiirlerine takılır gözüm. Bir başıma değilim, sensizlikten yanlızım. Terk edilip gitmek en çok nasıl koyar insana bir ben bilirim. Gitmelerin, gidenlerin arkalarında bıraktığı çaresizlikleri, en koyu özlemleri... Senin gidişin de ateş gibi çöktü yüreğime. Hiç bir yağmur yetmedi içimdeki hasret ateşi küllendirmeye. Hiçbir sevgi yetmedi senin özlemini gidermeye.
Sensizlik öyle kötü bir yara oldu ki artık, içimde öyle bir yara açtın ki, bir gün Olurda geri dönersen kendi yaptığın boşluğa sende yetmeyeceksin. Orası hep bomboş, paramparça kalacak. Büsbütün cam kırıklarıyla kaplı kalbim. Ne zaman seni düşünsem, seni hatırlatacak en ufak bir görsem o kıraklarla dolu Yerim batmaya başlıyor yüreğime. Artık sabahları yanlızca hüzünle uyanıyorum. Hiçbir şey beklemiyorum günden, seni bile... Varlıqında sensizliqi ya$amaktansa içimdeki bo$luklarla kIrIklarla, bo$ umutlarImla Sensizken alI$IrIm, al$maya çalI$IrIm yokluquna...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #17 : Mart 31, 2007, 11:44:19 ÖS » |
|
evt kanka sagol emyıne saglık ama bu benim son yazım olabilir belli olmaz ama artık girmemeyı dusunuyorum herkes alaha emenet olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #18 : Nisan 01, 2007, 03:22:36 ÖS » |
|
Şiirin yazılış tarihi 10 nisan 1913...
Yıl 1908. Selanik’ten (Yahudi Tarihinde Kudüs’ten sonra ikinci kutsal şehir olarak addedilir) gelen sözüm ona Kurtuluş Ordusu'nun, İstanbul’da emniyeti tesisi ardınca Devlet-i Ali Osman'ın idam fermanı ilan edilmiştir. Abdülhamit Han'a bir Yahudi, bir Ermeni, bir başka dönme, ve soysuzluk en yüce mertebesi bir deni’i, hal fetvasını okumuştur... Meşrutiyetin ilanında önde gelenler içinde gayri müslim tebaa ve dönmeler çoğunluktadır. Enver Paşa, Talat Paşa ve Cemal Paşalar darbeyi yapan İttihat Terakki'nin başındadırlar. Ve dönmedirler hiç dönmeseler dahi...
İktidarları ile beraber tasfiyede başlamıştır Ali Osman için... Öyle bir tasfiyedir ki, Anadolu’da Kürt ve Türklerden erkek birey kalmayacaktır neredeyse bir kaç sene sonrasında. Balkan savaşları, ve Kafkasya'da Rus işgali devleti perişan etmiştir. Bu devlet ve millet hiçbir zaman bu denli bir zillet görmemiştir. Duyargaları açık vatan evladı kahrolmaktadır; ya savaş meydanlarında veyahut iç dünyalarında, yani yüreklerinin taa ortasında...
Batıda Ayestefanos sırtlarına kadar işgal, altı asır geri gitmek demektir. Bu sırtlar İstanbul’dan temaşa edilecek seviyede yakındır Payitahta ve 550 sene evvelinden fethedilmiştir. Doğuda Erzurum'a dayanan bir Rus işgali yaşanmaktadır. Ar, namus, onur ayaklar altındadır.
Bu millet onurludur. Ve bu milletin onuru ile bu denli oynanmamıştır. Mehmet Akif, Balkan kökenli bir Arnavut’tur. Ve Arnavutluk, başta olmak üzere Balkanlarda müslüman cesetlerinden kuleler şehirlerin süsü olmuştur. Kan rengi anıtlar vardır artık doğup büyüdüğü beldelerde Akif'in. Bu kopuş ebedi bir kopuştur onun ferasetinde. Anlamıştır ki bir daha dönüş olmayacaktır; babasının, atasının kabristanına. Bu güne kadar olmamıştır da hani.... Bu ata yadigarı coğrafyanın dönüşü mümkün olmadı bu güne kadar. Camiler kiliseye veya ahırlara çevrildi. Coğrafyanın tapu taşları garip bu gün, altlarında yatan milyon adet şüheda ile yan yana, baş başa....
Irak coğrafyasında bu gün lokal ölçekte yaşananlardır Osmanlı’nın o dönemde yaşadıkları. Iraktan da Akiflerin çığlıkları geliyor artık. Ahh vatanım… Bilir misiniz bu feryadı? Bilmeliyiz, gerçek bilme tahtında birer vatansız olarak.... Dinimizi, diyanetimiz yaşayamadığımız toprak bizim vatanımız mıdır ...? Bilir misiniz ne acı bir feryattır bu feryat.? Allah hiçbir zaman yaşatmasın...
Mehmet Akif bu yaşananları bütün zerreleri ile hissedecek kadar adamdır, insandır, müslümandır, Osmanlıdır. Kaht-ı rical asrında…
Mehmet Akif bence iyi bir şair değildi... Ezher de Araplara, Arap edebiyatı hocalığı yapacak seviyede bir donanımı olmasına rağmen, iyi bir şair değildi Akif. Hatta o bir şair de değildi...
Akif bir çığlıktı. Üç milyon şehidin son çığlığı idi; Balkanlar’da, Kafkasya’da. Osmanlıya vurulan ölümcül darbelerin, şeytani ihanetlerin, ve yalnızlığın ve bahtsızlığın çığlığıydı Akif.... Akif, akif idi hani bu çığlıkta çok zamanlarda.
Çığlıkta duyan mantıklarımız değil, yüreklerimiz olmalıdır, belki de bu nedenle dostlar… Allah O'ndan razı olsun. Ben O çığlıktan razı olmanın ötesinde ona medyunum... Hani derler ya; her gelen gün, gelmezden önceki günü aratır...
Doğan her gün ile birlikte gelen aydınlık olmalı iken, yaşanan her doğum karanlıkları dahi aratır nedense hep hayatımızda....
İşte o günler yaşanmaktadır 20. asrın ilk yıllarında.
Bir asır sonrasında nasıl ki bizler, ufukta karabulutlar; fırtınaların, boranların menba’ı kasvet yüklü karabulutlar görüyoruz.
Ve korkuyoruz ya..., O günler bu günler gibidir haddi zatında...
Mecmualarda, yitirilen bir şehrin, bir beldenin ve hatta ülkenin, yırtılan binler, milyonlar adedince iffetin haberi vardır...
Mecmualarda puntolar olabildiğine büyük, Kullanılan mürekkep ise kandır, İşte o günlerdir, bu şiirin yazıldığı günler...
Kosova düşmüştür; yüz binlerce masumun bedeni ile; alt alta, üst üstte... Bosna, Arnavutluk düşmüştür; milyonlar adedince mazlumun iskati ile. Gazeteciler bu haberlerin kaydını tutarken canhıraş bir vaziyette, Akif bir başka tutmuş canı dilinde... Bu şiir böyle bir şiir olsa gerek... ... Okulda iken Tarihin kaynaklarından biride şiirlerdir denmişti. Şaşırmıştım... Yadırgamıştım ve hatta... Şiir ve Tarih... Ne alaka.... Akif’i okuyunca yıllar sonra; kuramadığım alaka, bedenimi, benliğimi bırakmıştı muallakta... Nutkum kesilmişti, boğazım düğümlenmişti.... Susmuştum... Tarih şiir yazmış, Akif onu kaleme dökmüştü...
Burada da susmak gerekir sanırım. En azından ben susayım. Siz dinleyin… ?
Bülbül hani o en nefis nağmelerini şakırda bî-çare, duyanlar mest olur, geçerler kendilerinden yâ... Ah kaşki der hani şair. Ah kaşki bilselerdi... Bilselerdi o nağmelerin kaynağı ne büyük bir acıdır, geçerlerdi o nağmelerden… ilk geçişlerinden daha da bir ayrı... Bu nağmeler o nağmeler mi ola acep dostlar...?
Gelin beraberce susalım… En azından ben susayım. Siz dinleyin…?
Bilir misiniz en büyük nutuklar, suskunluklardır a dostlar! Bilir misiniz en büyük natıklar, suskunlardır a dostlar… Bilir misiniz…? Ol suskunluklar değiştirmiştir kainatın dengesini...
Gelin biraz susalım. Susmak dinlemektir. Dinlemek susmaktadır. Dinlemek için susmak gerekir, Lakin dinledikten sonrada susmamak gerekir... İkinci gerekirde buluşuruz inşaallah...
Buyrun cümleten susalım Bosna,Kosova, Irak, Çeçenya, Afganistan, Filistin... yadımızda.... Rabıta yapalım adeta... Yıllarca yaptığımız rabıtaların gayrısına ve gayrısı nda...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #19 : Nisan 01, 2007, 03:32:13 ÖS » |
|
Kaç gündür yazı yazamadım içimden geçeni yazıya bir döke bilsem çok güzel olacak aslında.
İçimde kopon fırtınada sanki kaybolup gideceğim; O kadar şiddetli esiyor ki savuruyor beni etrafa duvardan duvara vuruyor ansızın. Gerçekler bile durduramıyor bu fırtınayı.
Dışa yansımıyor birde dışa başlasa esmeye bilemiyorum.göz yaşlarım akıyor bazan şiddetinden bazan da hüzün denizinde boğuluyorum fırtınanın dinmesini bekliyorum sessizce.
Elimden gelmiyor durdurmak artık fırtınaya teslim oluyorum beni götürsün istediği yere. Yıllarca durdurduğum bu fırtına nereye esmek istiyorsa oraya doğru essin.
Kötülüklere değil göz yaşına değil mutluluğa, hüzne değil sevince sıcacık tebessümlere doğru essin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ByResul
Hayal Gözlüm
Administrator
Atılgan öğrenci
|
 |
« Yanıtla #20 : Nisan 01, 2007, 03:36:46 ÖS » |
|
kanka dök içini ancak böle rahatlarsınnn ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #21 : Nisan 01, 2007, 03:43:25 ÖS » |
|
Hayat çoşkun bir dere ölüm hemen peşinde küçük bir hatıra bile olsa yeter kıymet bilene.
Bu söz çok haşuma gidiyor. Değer bilenin elinde bir hatıra bile ne kadar önemli.birde sevgine verecek değeri düşünürsek çok güzel bir olay çıkacak ortaya bence.
Hayat boyu sevgisine sözlerine ve bir insan olarak bana değer verilmediğini bilmek o kadar acı versede şimdi bunlar geride kaldı diye umuyorum. En azından bana değer vermeyen biriyle aynı evi paylaşmak zorunda değilim.Buna çok seviniyorum.Diğer olumsuz şeyler olsada bunlar zamanla düzeliyor galiba para zamanla kazanılıyor ya mutluluk parayla alınmıyor ki alalım.Güzel geçen bir gün bir saat,bir an bile olsa değerini parayla ölçemem küçük şeylerdir bana göre mutluluk .
SENİ SEVİYORUM deyip sarılmanın değerini kim bilebilir yada sıcak bir gülümseme değişilirmi paraya .Elimizdekinin değerini kaybetmeden bilebilsek her anımız çok güzel olurdu değilmi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gaye
Özgür öğrenci

Rep Sayısı: 1
|
 |
« Yanıtla #22 : Nisan 01, 2007, 10:22:37 ÖS » |
|
çok doğru murat ama elimizdekin değerini kaybettikten sonra anlıyoruz herzaman keybetmeden anlasak saten kaybetmemek için herşeyi yaparız
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_MuRRY
Atılgan öğrenci

|
 |
« Yanıtla #23 : Nisan 01, 2007, 10:24:27 ÖS » |
|
kaybetmek veya kaybetmemek bizim elimizde ama olaylar cok farklı gelisiyorsa senın yapacak hic bireyın yok icine atmakdan baska gaye
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gaye
Özgür öğrenci

Rep Sayısı: 1
|
 |
« Yanıtla #24 : Nisan 03, 2007, 12:44:15 ÖÖ » |
|
içinede atma sonra çok acı çekersin herşeyi boşver gitsin
|