Iğdır Meslek Yüksekokulu
Şubat 11, 2012, 08:45:16 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Sorunlar için admin@igdirmyo.com adresine email atabilirsiniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara GiriÅŸ Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   AÅŸağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SAMSUN KARAGÖZ GÖLGE TİYATROSU IÄžDIR DA  (Okunma Sayısı 201 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ByResul
Hayal Gözlüm
Administrator
Atılgan öğrenci

Rep Sayısı: 93
Çevrimdışı Çevrimdışı

resulargis@hotmail.com resulargis@hotmail.com
E-Posta
« : Kasım 06, 2008, 01:40:21 ÖÖ »

İl Kültür ve Turizm müdürlüğü tarafından organize edilen ve çocukların kültürel gelişimini sağlamayı amaçlayan Karagöz- Hacivat oyunu gösterisi ilimizdeki öğrencilere sahnelendi.
  Samsun Karagöz  Gölge Oyunu 1 YTL. Bilet parası karşılığında Ziya Gökalp İlköğretim salonunda Öğrencilere izletildi. Sanatçı Cemal Dönmez tarafından perdelendi. Oyunu perdeleyen Cemal Dönmez "önce çocuklara Karagöz ve Hacivat'ın hayatını anlattı. Öğrenciler önce üzüldüler sonrada perde de ki Hacivat Karagöz tiplemelerini görünce kahkahadan yerlerinde duramadılar.
                Kültür ve turizm müdürü Y. Kemal ER " Yüzlerce  yıldır bize ait olan geleneksel sanatlarımızın en önemli dalı olan karagöz gölge oyunumuzu unutulmaktan kurtarıp günümüz çocuklarına sevdirmek ve geleceÄŸe aktarmak için Karadeniz bölgesinin tek karagöz sanatçısı ve UNIMA (milletler arası kukla ve gölge oyunları birliÄŸi) üyesi hayali Cemal Dönmez' ilimize davet ettik ve tüm ilköğretim okullarında oyunu gösterime sunacağız" dedi.
             Cemal   Dönmez'de "Misyonumuz karagözümüzü yabancıların sahiplenmesinden kurtarıp yeniden hakkettiÄŸi yere getirmek. Karagözün en önemli özelliÄŸi: güldürürken düşündürmesi ve hesap sormasıdır. Bunun bilin cine varan Milli EÄŸitim Bakanlığı 2009 yılından itibaren ilköğretim okullarında zorunlu ders olarak okutulması için müfredata alınmıştır." dedi.
    Cemal Dönmez 2008 - 2009 tiyatro sezonunda Türkiye turnesi programında ilk IÄŸdır'dan baÅŸlamam beni ayrıca mutlu etmiÅŸtir" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.249 Saniyede 23 Sorgu ile OluÅŸturuldu