Iğdır Meslek Yüksekokulu
Mayıs 20, 2012, 09:55:47 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Sorunlarınızı Adminlere veya Yöneticilere Yeni Üyelere Özel Yardım Bölümü... kısmından bildiriniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İLİMİZDE BULUNAN SU MAYMUNLARI BİLİMSEL BİR DERGİDE YAYINLANDI  (Okunma Sayısı 117 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ByResul
Hayal Gözlüm
Administrator
Atılgan öğrenci

Rep Sayısı: 93
Çevrimdışı Çevrimdışı

resulargis@hotmail.com resulargis@hotmail.com
E-Posta
« : Ekim 22, 2008, 11:30:10 ÖS »

Iğdır Çevre ve Orman Müdürlüğünün ilimizde tespit ettiği su maymunları bilimsel makale konusu oldu.
         Iğdır Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mete Türkoğlu ve yüksek lisans öğrencisi Ayşegül İliker  tarafından tespit edilen ve Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim görevlisi yardımcı doç. Nahit Pamukoğlu  tarafından bilimsel olarak araştırılarak yazılan  makale  Tabiat ve İnsan dergisinde yayınlandı.
         Makale de  Türkiye'de yayılış gösteren en büyük kemirici türlerinden birisi olan Myocastor coypus Güney Amerika'dan dünyanın çeşitli bölgelerine kürkünden faydalanmak amacıyla yerleştirilmiştir. Batıda Edirne ve civarında, doğuda ise Kars, Iğdır ve muhtemelen Ardahan'da yayılış göstermektedir. Kafatası büyük ve zygomatik yaylar dışa doğru genişlemiştir. Ağız ve çenesi beyaz kıllarla kaplıdır. Önde iki tane portakal renkli kesici diş yer alır. Genellikle ırmak, nehir ve göllerin sığ ve sazlarla kaplı kesimlerinde yaşar. Iğdır ilinin Karakoyunlu ve Aralık ilçelerinde yayılış gösteren sumaymunun bazı biyolojik ve ekolojik özellikleri tespit edilmiştir." görüşlerine yer verildi.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.048 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu