Iğdır Meslek Yüksekokulu
Şubat 12, 2012, 02:41:46 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Sorunlarınızı Adminlere veya Yöneticilere Yeni Üyelere Özel Yardım Bölümü... kısmından bildiriniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: IĞDIR İLİ VE İLÇELERİN DSİ İLE İLGİLİ ETÜT VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI  (Okunma Sayısı 181 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ByResul
Hayal Gözlüm
Administrator
Atılgan öğrenci

Rep Sayısı: 93
Çevrimdışı Çevrimdışı

resulargis@hotmail.com resulargis@hotmail.com
E-Posta
« : Kasım 11, 2008, 04:12:44 ÖS »

Iğdır Kültür merkezi toplantı salonunda Iğdır ili ve ilçelerinin DSİ ile ilgili Etüt ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya İl Valisi S.Saffet Karahisarlı, Millet Vekili Ali Güner, DSİ Bölge Müdürü Suat Umucu, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve muhtarlar katıldı.
Toplantıda konuşan Vali S.Saffet Karahisarlı, ”İlimizin ve ilçelerimizin sıkıntılarını konuşmak için bir aradayız DSİ Bölge müdürümüz Suat Umucu ve Millet vekilimiz aramızda elimizden geldiğince sorunları çözmeye çalışıyoruz, şu anda Iğdır’ın en büyük sorunu sulama ve içme suyu sorunudur bu sorunları DSİ nin katkılarıyla çözmeye çalışacağız buradan muhtarlarımıza sesleniyorum devletimiz aylık 100 YTL’ ye ev yapıyor biz metre kareyi artırarak köylerimize TOKİ tarafından aylık 150 YTL’ ye konut yaptırabiliriz köylülerimizle görüşelim bunu Iğdır’da gerçekleştirelim bu arada Ünlendi barajı 2010 yılında faaliyete geçecektir o zaman Iğdır’ın içme suyu ve sulama suyu sıkıntısı ortadan kalkmış olacaktır.” dedi.
DSİ Bölge Müdürü Suat Umucu, ”Tuzluca ilçesindeki Ünlendi barajını 2010 yılında faaliyete sokacağız böylece sorunlarınız en aza inecektir. İş makinalarımızın yetersiz oluşu ve eski olması hizmeti aksatmaktadır diğer illerimizden makine takviye ediyoruz buda yetersiz yeni makineler  için baş vuracağız böylece su kanallarınız temizlenmiş olacak” dedi.
    Daha sonra konuşan Millet vekili Ali Güner ” İlimiz’in araç gereç konularını bakanlığa  ilettim sıkıntıları tespit edelim 2009 yılı içerisine kadar sorunlarımızı en alt  seviyeye indireceğiz şeklinde konuştu.
   Daha sonra söz alan Belediye Başkanları ve Muhtarlar genel sorun olarak İçme suyu, Sulama suyu, Sulama kanallarının temizlenmesi, bazı köylerin sel baskınlarına karşı önlemlerin alınması konularını dile getirdiler.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.209 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu