evet atatürkün ilericiliğe yönelik birçok meziyeti sözkonusudur.
1) ilk örnek verdiğim olay : Seyh Said, Türklerle Kürtleri kardeş tutan yegane unsur İslam dinidir dedi. İnandığı değerler uğrunda erkek gibi ,mert bir Osmanlı beyefendisi gibi çarpıştı. Hücreevinde ingiliz yapımı silahlar bulunması sebebiyle ingiliz ajanlığı atfedildi. halbuki o dönemde ingilizler düşmanlarına bile silah satışı yapıyordu.. öyle olmasa bile bugün den örnek verirsek,Bugün kafkaslarda büyük bir çatışma var Çeçen ler ile Ruslar arasında.. Çeçenlerin ellerinde Rus yapımı kalaşnikoflar mevcuttur. Şimdi bunlar Rus ajanımı? Buna kargalar bile güler

Diyeceğim O ki; İstiklal Mahkemelerinin Seyh Said'i yargılarken ellerinde bundan başka bir delil bulunmadan katletmesidir
2) bilhassa Şapka devrimine en çok karşı koyan şehrimiz o dönemde Kastamonu iken atatürk sunu söylemiştir : 'Bu iş için Kastamonu dan daha münasip bir yer yoktur!' Kastamonulu her müslümanın anneannesi veya dedesi bu zulume maruz kalmıştır. Dileyen Kastamonululardan sorup öğrenebilir
3) Tekirdağda harf inkilabının temelleri atılırken binlerce Osmanlı Alimi birgünde cahil bırakılmışlardır.
4) İsbankasının kurulması ile faiz helal görülmüş, yasalaştırılmış, birikimler bankalarda toplanınca zonguldakta demir celik fabrikası ve sümerbanktan başka bişe kurulamamış ve büyük bir iş istihdamı yok edilmiştir
5) İlk Meclis'in dualarla açıldığı ve cumhuriyete oy veren milletvekilleri arasında 100 kadar din adamı olduğu doğrudur Ancak böyledir diye cumhuriyetin kökeninde ve Atatürk'ün düşünce evreninde islam motifleri aramak nafile uğraş.
Afet İnan cumhuriyetin ilanından 6 yıl sonra Yurt Bilgisi dersleri vermeye başlamıştı. Okutacağı kitabı Kemal Paşa'ya gösterdi. Gazi beğenmedi. Yeni bir Medeni Bilgiler kitabı yazdırdı.
Kitap, 1931'de Afet İnan imzasıyla çıktı; ortaokul ve liselerde okutuldu. İşte Kemal Paşa'nın el yazısıyla kaleme aldığı o notların "Millet" bölümünden satırlar:
Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra bu din Arapların (..) Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilakis Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. (..)
"Türk milleti birçok asırlar, (..) bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kur'an'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü. (..)
"Türk milletini Allah için, Peygamber için topraklarını, menfaatlerini, benliğini unutturacak, Allah'la mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. (..)
"... din hissi, dünyanın acısı duyulan tokadıyla derhal Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. (..) Artık Türk, cenneti değil, (..) son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milletinde bıraktığı hatıra..."
6) Hilafeti kaldırdı, Churchill dediki : işte şimdi Müslümanların Belini Kırdık ! Böylece İslam Topraklarında karmasıklıklar cıktı. Çünkü ortalıkta bir emir kalmamıştı. Bugün, Filistinde, Keşmirde,Doğu Türkistanda öldürülen çocukların , Çeçenyada tecavüz edilen bacıların, zorbalar tarafından kolay kolay işledikleri cürümlerinde , atatürkün hilafeti kaldırması 1. rolü oynar.
ha diyeceksiniz ki ; son halife bir vatan haini değilmiydi ??? evet önde giden bir vatan hainiydi! ancak iktidardaki Mustafa Kemal halifeyi kovmak yerine halifeliği kaldırmak yolunu tercih etmiştir
7) Çanakkalede ve diğer cephelerde savaşan annanelerimiz dedelerimiz hep bir sesten Allah Allah diyerek sehit oldular kimsenin agzından Demokrasi diye bir kelime cıktığına rastlanılmamıştır. Onlar Allah uğrunda kan akıttılar ataturk ise isviçreden medeni kanun adı verilen sapık ideolojilerle hüküm sürüp saltanatı sürdü
Buraya yazmakla bitmez değerli biraderim. Hakkını helal et inş. Amacım kötü değil, Burası bir forum ortamı ve maksat doğruyu bulmak ise (tabiki belgeleri ve kanıtlarıyla, kulaktan dolma veya faşiszm yoluyla ezberletilenlerle değil)
Timaş yayınlarından İslam dini Açısından Atatürk İlke ve İnkilapları kitabında aradığın her türlü belgeye ve bilgiye ulaşabilirsin inş.
Atatürkün atatürk olmak için islami değerleri nasıl kullandığı yine bu kitapta
önyargılarımızı yıkalım inş.
selametle
2) İçki satışı serbestleştirilip yasalaştırılmıstır halbuki içki kötülüklerin anasıdır.Reddiyesi olan yazsın